Crkveni pjevač - svjedok vjere Ispis
Utorak, 04 Veljača 2020 05:19

2020-2-4Dan uoči blagdana Svijećnice, na splitskim je Škrapama u samostanu Svete Katarine Sijenske održana duhovna obnova crkvenih pjevača. Susret su organizirale časne sestre dominikanke za veliki mješoviti zbor župe Prečistog Srca Marijina, a predvodio ga je don Šime Marović.


Župna je dvorana bila ispunjena do zadnjega mjesta, a program je započeo molitvom i pjesmom. Don Šime je prisutnima pojasnio ulogu crkvenih pjevača u liturgijskom slavlju i naglasio glavni cilj pjevanja: slava Božja i posvećenje vjernika. Upozorio je na novosti i opasnosti moderna vremena, promjene u liturgiji, utjecaj new age-a, ponašanje i dostojanstvo crkvenih pjevača, ali i općenito svih vjernika koji sudjeluju u liturgiji. Glavna je poruka poticaj svima prisutnima da svaki dan iznova stavljaju Boga na prvo mjesto u svojim životima jer iz toga proizlaze brojni blagoslovi.


Don Šime je podijelio i svoja osobna životna iskustva što je prisutnima bilo iznimno poticajno. Uslijedilo je druženje, domjenak i zahvala don Šimi na vremenu koje je izdvojio za ovu predivnu prigodu.

Jelena Milovac